Eksempler på oppussing av bad

Eksempler på oppussing av bad

Hvordan dekorere et lite bad?

Moderne leiligheter i typiske nye bygninger, for ikke å nevne kompakte Khrusjtsjov, kan ikke skryte av romslige bad. Men et lite bad er ikke en setning! Når du kjenner til noen funksjoner og bruker designtriks, kan du enkelt gjøre badet om til et ergonomisk og stilig spa-område.

Hvordan dekorere et lite bad

1 Arrangementsfunksjoner
2 Hvilke farger er best å bruke?
3 Avslutningsanbefalinger
4 Hvordan velge og plassere møbler og rørleggerarbeid?
5 Hvordan ordne belysning?
6 vakre designideer

1 Arrangementsfunksjoner

Utformingen av et lite bad krever en spesiell tilnærming, fordi når du designer det, må du ikke bare ta hensyn til dimensjonene, men også spesifikasjonene ved bruk av rommet. Vurder de viktigste nyansene som må vies mest oppmerksomhet:

Hvordan lage en praktisk oppussing på badet?

Visuell økning i plass. Hvis du ikke kan eller vil fysisk øke størrelsen på rommet, ty til visuelle teknikker: reflekterende overflater, lyse nyanser, etc.

Minimalistisk design. I et lite rom anbefales det å unngå visuell støy i overflater og lagringsplasser.

Prinsippet om «less is more» fungerer feilfritt.
praktiske materialer. I et lite rom er det flere sjanser for å oversvømme hjørnet lengst fra den våte sonen med vann eller flekke en av veggene. For å gjøre det lettere å ta vare på rommet, velger vi de mest lite krevende finishene: fliser, porselenssteintøy, plastpaneler, vaskbar maling. Ingen tapet eller porøse materialer.

Ergonomi.Prøv å spare hver centimeter plass, ikke glem reglene for ergonomi: for eksempel bør du la 60-75 cm ledig plass foran vasken, så vel som foran dusjen. På sidene av toalettet — 25-30 cm.

Ventilasjon. Jo mindre badet er, jo dårligere sirkulerer luften i det — på et lite bad må det være et kraftig ventilasjonssystem.

Vi vil diskutere andre designhemmeligheter og vinn-vinn-ideer for oppussing av et lite bad i de følgende avsnittene.

2 små bad med rundt speil

Hvilke farger er best å bruke?

Som vi allerede har sagt, er den mest lette paletten nyttig i utformingen av ethvert lite rom. Oftest brukes et varmt utvalg: sand, fløte, melk, mandel.

På den ene siden er dette fargevalget berettiget: beige toner skaper en koselig atmosfære i et «kaldt» bad, myker opp fliser, keramikk og stål.

I moderne stiler er kalde farger mer relevante: hvit, grå. De ser heller ikke så mye koselige som hygieniske ut. Ta en titt på bildet: hvit tillot oss å oppnå en følelse av steril harmoni.

Råd! Hvis hvite eller grå vegger virker for kalde, suppler dem med teksturen til møbler på gulvet eller i møbler: denne teknikken vil i stor grad myke opp den generelle oppfatningen.

Liker du ikke monokromt interiør? Lek med farger! Lyse fliser vil gi rommet personlighet. En aksentvegg i kombinasjon med vanlige ledsagere vil sette den nødvendige dynamikken.lyse fliser på badet

aksentvegg på badet

3 Avslutningsanbefalinger

Designet bør starte med en baderomsrenovering, for dette er det første trinnet å velge riktig materiale:

Hvordan fullføre veggene på badet?

  1. Keramisk flis. Egnet for vegger, tak. Avviker i høy slitestyrke, stort utvalg av design, prisene.
  2. Porselensfliser. Det er dyrt, men det ser også dyrere ut enn fliser. Dimensjonene til individuelle gulv- eller veggfliser er også større, så etterbehandlingen går raskere.
  3. Farge. Spesiell vaskbar maling har en viktig fordel — fraværet av sømmer. Det vil si at i fremtiden er det lettere å ta vare på et slikt belegg. Men foreløpig forberedelse krever nøye justering av veggene og valg av riktig innvendig emalje.
  4. PVC-paneler. Å installere paneler på kassen på den ene siden vil tillate deg å skjule kommunikasjon, på den annen side vil det stjele nyttige centimeter av et lite område. Paneler kan limes direkte på veggen, men underlaget for dette må beskyttes nøye mot sopp.

Hvilket gulv skal du velge til badet?

Veggene og gulvet i et lite bad er også ferdig med stein eller tre — men disse materialene er mer lunefulle i pleie og vanskelige å forberede, så vi vil ikke dvele på dem i detalj.

Når det gjelder valget av det ovennevnte, regnes fliser fortsatt som en klassiker for bad: den har dimensjoner som er enkle å bruke, har et stort utvalg av farger og design, er lett å rengjøre og varer i mange år.

I dekorasjon kan du bruke ett flisalternativ for alle vegger, kombinere to nyanser av samme format (aksent + ledsager), to teksturer, former eller størrelser. I tillegg kombineres ofte fliser med mosaikk.

Et like praktisk alternativ er fliser + malte vegger. Samtidig er de våteste områdene dekket med keramikk — et badekar eller dusjrom, et forkle over vasken, plassen nær toalettet. Andre områder er malt: i dette tilfellet er nyansen av maling kombinert med fliser eller fugemasse med maling.

Viktig! I det indre av et lite bad bør man ikke glemme taket: du kan male det, lukke det med paneler eller velge det enkleste alternativet — et strekkloft. Farge — hvit eller lys glans for å matche veggene.

4 Hvordan velge og plassere møbler og rørleggerarbeid?

I de tidlige stadiene av å arrangere et lite bad, må du ta en viktig beslutning: å installere et badekar eller en dusjkabinett?

Det eneste alternativet når du skal velge et bad er at du eller dine familiemedlemmer ikke kan forestille deg livet ditt uten å ligge i et fylt badekar. I alle andre tilfeller anbefales det å plassere en dusj — den er mer kompakt, mer praktisk, mer estetisk.

Når valget til fordel for ett av alternativene er tatt, går vi videre til resten av innholdet.

Vaskemaskin

Hvis det er mulig, er det bedre å ta utstyret ut av badet, men hvis det rett og slett ikke er noe sted å gjøre det (kjøkkenplassen er også begrenset) — bygg vaskemaskinen under benkeplaten ved siden av vasken. Den andre måten er å bruke boller med spesielle utsparinger som lar deg enkelt plassere bilen selv i et smalt rom.Hvis bad og toalett er adskilt, innebærer funksjonell planløsning kun bruk av badekar/dusj og vask. Under sistnevnte, sørg for å plassere et skap (helst hengende for å frigjøre gulvet), over servanten — et speil (du kan også kombinere det med oppbevaringsplass ved å velge et skap med speildører).

5 Hvordan ordne belysning?

Ved første øyekast ser det ut til at en taklampe med en 100 W pære kan takle belysningen på et lite bad — men slik belysning etterlater mørke hjørner, noe som visuelt reduserer den allerede begrensede plassen. Derfor bør det være mye lyskilder på et lite bad!

For det første, i stedet for én taklysekrone, er det 4-6 spotlights som er innebygd i taket. De er installert etter soner — over dusjen, toalettet, benkeplaten, uten å glemme hjørneplasseringen.

Lyse hjørner = visuell utvidelse av et lite rom.

Råd! Et lysende bånd rundt omkretsen av rommet vil bidra til å oppnå ønsket effekt: det vil ikke bare lyse opp mørke hjørner, men også gjøre taket visuelt høyere.

For det andre, belysningen av speilet over vasken. Kjøp en lampett eller velg en speilmodell med innebygd diodestrip.

For det tredje, ytterligere kilder som sikrer et komfortabelt opphold på badet: belysning av nisjer og hyller.

6 vakre designideer

Den første ideen for et lite bad — legg til farger! Se på de virkelige bildene nedenfor — fargede flekker i form av skap, vasker eller gardiner ødela ikke den nøytrale finishen, men gjorde den mer interessant.Designere anbefaler å fargelegge små elementer, fordi det er lettere å endre dem enn å flislegge eller male en vegg på nytt.

Den andre tingen du ikke bør være redd for på et lite bad er åpne hyller. Ja, oppbevaring bak en lukket dør bidrar til å unngå visuell støy. Men hvis du organiserer et lite bad slik at bare estetiske ting er lagret i hyllene — som vakre tekstiler eller stilige krukker for krem ​​/ flytende såpe, er det kanskje ikke nødvendig med ekstra innredning i det hele tatt.

Følg de grunnleggende reglene for utforming av små rom, og ikke vær redd for å ta med noe eget til utformingen av badet: Dette er den eneste måten å få en stilig plass som vil være virkelig komfortabel.

Søk her: https://baderom.no/inspirasjon/

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>